Aanpak

 

  • Quick Scan zonder dikke rapporten
  • Maatwerk

Aanpak

  • Veranderingsmanagement

Organisatieadviesbureaus richten zich te vaak alleen op de structuur van een organisatie. Het resultaat van de adviezen wordt berekend op basis van synergie-effecten of procesverbetering. Voor Atrium Z gaan veranderingsprocessen veel verder dan alleen structuurverbetering. Zonder commitment van de mensen binnen de organisatie is iedere voorgestelde verandering kansloos.

  • Mens en Organisatie

Het is voor mensen en organisaties van cruciaal belang om helderheid te hebben over de plannen en de koers van de onderneming. Goede communicatie tussen management en medewerkers is dan ook een must. Bij de aanpak van Atrium Z ligt de focus op harde doelen van procesverbeteringen maar is er balans met de veranderende omgeving voor mensen in de organisatie.  

  • Blijvende verandering

Atrium Z is geen voorbijganger die een kunstje doet en verder trekt. Een veranderingsproces moet blijvend verankerd zijn in een organisatie. Daarom benadert Atrium Z een procesverbetering integraal met aanpassingen van de mens en organisatie. Alleen op die manier kan de toegevoegde waarde van de aanpassingen blijvend zijn.

Afspraak maken?

Het leiden van...

Het leiden van een onderneming in woelige tijden is als het berijden van een paard in extreme omstandigheden. Waarom laat een paard zich tegen zijn natuur in door rook en vuur leiden? Duidelijke kaders scheppen in de gewenste richting en vertrouwen geven. Tevens voortdurend gevoel houden met het karakter van natuurlijke weerstand.

Het leiden van...